Ook Prada omarmt blackface: klanten boos om ‘racistische poppetjes’

Veel mensen zijn des duivels vanwege de laatste stunt van Prada. Het modemerk bracht een serie poppetjes uit, waarvan twee verdacht veel overeenkomst vertoonden met blackface.

In bijna alle beschaafde landen wordt erkend dat blackface echt niet meer kan, vanwege de racistische connotatie.

In de Verenigde Staten was blackface dan ook al tijden not done. Met het opnieuw toenemende racisme in de VS leek het Prada een leuk idee zwarte poppetjes met dikke rode lippen als verzamelobject aan te bieden.

Daar zat geen enkele racistische intentie achter, bezweert het modehuis: “’De Pradamalia zijn fantasie-amuletten, samengesteld uit elementen van het oeuvre van Prada,” zegt het huis.

“Het zijn denkbeeldige wezens die niet bedoeld zijn om enige verwijzing naar de echte wereld te hebben en zeker geen blackface. Prada Group heeft nooit de intentie gehad om iemand te beledigen en we verafschuwen alle vormen van racisme en racistische beeldspraak.”

Of de consument deze uitleg voldoende vindt, moet nog blijken: “Dit zou een rerminder moeten zijn om te begrijpen wat de waarden zijn van de bedrijven waar jij je geld aan geeft”, zegt iemand in een tweet.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up