Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen.

Directeur Praveen Kumar Chintakayala van OSAEDA en districtscommissaris (dc) August Bado hebben onlangs de speerpunten van de ontwikkelingsvisie gepresenteerd aan de leiding van het ministerie van Regionale Ontwikkeling. De presentatie vond plaats in de vergaderzaal van het ministerie.

Bij de presentatie waren ook de diverse afdelingshoofden betrokken om een bijdrage te leveren bij de formulering van deze ontwikkelingsvisie.

Directeur Wilco Finisie van het Directoraat van Regionale Ontwikkeling op het ministerie zegt dat deze visie geïnitieerd wordt in het kader van de public private partnership, waarbij de overheid en de private sector bij elkaar komen om samen te werken aan de ontwikkeling van gebieden.

De directeur geeft verder aan dat binnen deze visie, de samenwerking gericht zal zijn op alle sectoren die kunnen bijdragen aan de realisatie van het ontwikkelingsplan.

OSAEDA richt zich op het ontwikkelen en onderhouden van duurzame infrastructuur, onder meer in rurale gebieden. Er zijn in dat kader vijf concrete werkgebieden gecategoriseerd.

Dc Bado en de stichting zijn momenteel bezig de visie in te plannen. Er worden documenten uitgewisseld om goed na te gaan hoe zij het uiteindelijke doel, binnen de bestaande systemen en ontwikkelingsplannen van de overheid, kunnen realiseren. Directeur Finisie benadrukt dat deze visie ondergeschikt is aan de ontwikkelingsvisie van de overheid.

Een belangrijk punt binnen deze samenwerking, is volgens de RO-directeur, dat er vroegtijdig contact met de gemeenschappen zal worden opgemaakt. Hij zegt dat dit van groot belang is, omdat de inbreng van de mensen binnen deze gemeenschappen van tevoren moet plaatsvinden en niet wanneer het plan uitgevoerd wordt.

Ook wijst de directeur erop dat binnen deze ontwikkelingsvisie er zeker rekening gehouden zal worden met andere processen die gaande zijn, zoals de uitvoering van het “Stappenplan ter Realisering van de Wettelijke Erkenning van de Grondrechten der Inheemse en Tribale Volken in Suriname”.

Vooralsnog is er sprake van een visie. Finisie onderstreept dat er in deze fase wordt gewerkt aan een model, dat aangeeft hoe het plan moet gaan werken. De totale plaat zal ook aan de leiding van het ministerie gepresenteerd worden.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up