Ontmoeting met bewoners vanwege uitbreiding weg Coppenamegebied

Districtscommissaris Remy Tarnadi had onlangs een ontmoeting met de bewoners in het bestuurskantoor te Coppename.

De meeting werd door de burgervader en de coördinator Leroy Doorson van Openbare Werken gehouden. Er werd gesproken over de werkzaamheden van Baitali die zullen plaatsvinden in het Coppenamegebied.

Omdat de weg verbreed zal worden en het ontwateringssysteem in place gebracht wordt, is de medewerking van de bewoners van belang. De heer Doorson ging in op de technische kant van de werkzaamheden.

De volgende aandachtspunten zijn door de bewoners aangehaald:

De loostrenzen aan weerszijden van de weg zullen ervoor zorgen dat via de hoofdkanalen het zoutwater de percelen binnendringen. Er is voorgesteld om deze bij de hoofdkanalen af te sluiten en te voorzien van kleppenduikers.

Een andere optie is om waar er nu geen loostrenzen lopen, een gesloten riolering aan te leggen. De vrees bestaat dat in de regentijd het overtollig water sneller de overhand zal nemen, nu de zogenaamde Lanti gotro achter de percelen in het zuidelijk deel van de weg helemaal is begroeid en op enkele plekken is afgedamd.

2. De Lanti gotro, tussen km 96 en 103, moet gerehabiliteerd worden.

3. De ringdammen bij km 96-103 (coupures bij km 96/97 en 103) en km 109-112 ( coupure km 112) moeten gerehabiliteerd worden.

4. De bewoners zien graag dat er drempels c.q. rumble strips geplaatst worden in de bewoonde gebieden.

5. De bewoners hebben geen bezwaar om hun omrastering en overige opstallen te verplaatsen, maar willen graag ondersteuning waar nodig is.

Dc Tarnadi gaf te kennen dat alle aandachtspunten worden meegenomen en deze met OW en Baitali bespreken, meldt het BIC.

Delen:

Meer nieuws

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:
Scroll Up