Ontevreden BEP’ers massaal naar ABOP

Een grote groep ontevreden leden van de BEP heeft zich zijn massaal aangesloten bij de ABOP.

Dit gebeurde zondag tijdens een bijzondere meeting in het ABOP-centrum aan de Keizerstraat. De grootste groep komt uit Tapanahony, Boven-Suriname, Klaaskreek en het Matawai gebied. Met deze toestroom van meer dan 400 personen is eveneens een beweging ontstaan, zegt de partij.

Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk is blij met deze grote toestroom. “Het is niet dat wij de BEP betaald willen zetten of willen breken”, zegt hij. Het is de opmars van de gedemonstreerde eenheidsgedachte die zich nu manifesteert.

Een belangrijke trekker van BEP in Boven-Suriname, Kenneth Koedemoesoe, behoort samen met zijn aanhang tot de groep die de overstap heeft gemaakt. Hij tekende als coördinator namens de BEP-beweging een samenwerkingsovereenkomst met de ABOP.

Koedemoesoe zegt dat velen in het gebied de stap ook hebben gemaakt en dat de opmars van de ABOP niet meer te stuiten is. Hij werd ondersteund door kapitein Willem Wilson Positief van Matawai.

De ontevreden BEP’ers zijn overgestapt naar de ABOP, omdat de BEP weigert om invulling te geven aan de oproep van de achterban tot bundeling.

Paul Abena zegt dat de ABOP haar handen in onschuld zal wassen indien men de eenheid vanuit het binnenland weigert te begrijpen en te accepteren. Dan nog hoopt hij dat eenieder deze eenheidsboodschap voor ontwikkeling begrijpt en tot zich neemt. Zo alleen is verkiezingswinst volgens hem gegarandeerd.

Delen:

Meer nieuws

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:
Scroll Up