De afgelopen week heeft een tragische gebeurtenis waarbij de 30-jarige Sharon Ismail met haar auto de Saramaccarivier inreed, de Surinaamse samenleving diep geschokt.
Na het incident verscheen een video waarin de dame reeds haar verhaal had gedaan over haar relatie met haar vriend.
Ook zou daarna een vermoedelijke en onbevestigde verklaring van haar vriend op sociale media geplaatst zijn. Dit heeft geleid tot een stortvloed aan verwijten en vooroordelen, vooral gericht op de vrouw die haar leven verloor.
Hoewel ze inmiddels begraven is, lijkt ze zelfs na haar dood geen vrede te vinden. Mensen, vaak zonder volledige kennis van de situatie, laten ongefilterde meningen achter die de nagedachtenis van de overledene bezoedelen.
Deze situatie roept volgens een criticus uit Para, Suriname, in gesprek met GFC Nieuws, een belangrijke vraag op: kunnen de doden zelf niet rusten?
Dit incident wijst volgens hem op de donkere kant van digitale platformen, waar anonimiteit vaak leidt tot een gebrek aan empathie en respect.
Mensen voelen zich vrij om hun ongefilterde meningen te delen zonder rekening te houden met de gevolgen voor de nabestaanden.
Dit kan een diepgaande en langdurige impact hebben op degenen die al worstelen met hun verdriet.
“De nabestaanden verdienen het om in vrede te kunnen rouwen zonder de extra last van publieke veroordeling. Sociale media kan een krachtig middel zijn voor steun en solidariteit, maar helaas blijkt dit in veel gevallen een platform voor negativiteit te zijn.”
De inwoner van Para roept op om na te denken over de gevolgen van woorden en daden.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com