Onderzoekers ontwikkelen beloftevol vaccin tegen zikavirus

Onderzoekers van het Laboratorium Virologie en Chemotherapie van het Rega Instituut (KU Leuven) onder leiding van Johan Neyts hebben voor het eerst een beloftevol vaccin ontwikkeld tegen het zikavirus.

Tests bij zwangere muizen die aangetast waren door het virus wezen inmiddels uit dat het vaccin volledige bescherming biedt voor de opgroeiende pups. In 2015 en 2016 werd de wereld opgeschrikt door een plotse en massale uitbraak van het zikavirus in Latijns-Amerika.

Het virus wordt overgedragen door de tijgermug en veroorzaakt in de meeste gevallen geen of slechts milde symptomen. Als een zwangere vrouw de infectie oploopt wordt de ontwikkeling van de hersenen van de vrucht aangetast, wat kan leiden tot microcefalie of te kleine hersenen, met verstandelijke beperkingen en zelfs de dood tot gevolg.

De uitbraak van het virus in Latijns-Amerika is momenteel uitgedoofd, maar kan in gebieden waar de tijgermug aanwezig is op elk moment opnieuw uitbreken.

Delen:

Meer nieuws

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:
Scroll Up