Onderzoekers betaalden voor menselijke lichaamsdelen, maar wisten niet dat ze besmet waren met infectieziekten

Redactie GFC Nieuws — Een vader en zijn zoon worden in de Amerikaanse staat Michigan vervolgd omdat zij lichaamsdelen verkochten, die besmet waren met diverse ziekteverwekkers. Zij worden vervolgd voor het blootstellen van mensen aan infectieziekten als hiv, hepatitis en sepsis.

Donald Greene sr. en Donald Green II waren verbonden aan het inmiddels gesloten Biological Resource Center in Rosemont (Illinois). Het bedrijf verkocht gedoneerde lichaamsdelen aan medische beroepsbeoefenaars.

De donoren verkeerden in de veronderstelling dat zij hun lichaam schonken aan de wetenschap en wisten niet dat zij verkocht zouden worden.

Wettelijk mag dat, maar het verkopen van menselijke resten die besmet zijn met infectieziekten mag niet.

Het duo verkocht de lichaamsdelen terwijl zij wisten dat die positief getest waren op besmettelijke ziekten.

De lichaamsdelen werden verkocht voor onderzoek en als lesmateriaal.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up