Onderzoek naar sociale mediagebruik jongeren Latour

De Stichting Buurtwerk Latour (StiBuLa) organiseert deze week een perspresentatie over een onderzoek dat in de loop van juli en augustus is uitgevoerd naar sociale mediagebruik onder jongeren in de wijk. Een Nederlandse MA student aan de KU Leuven te België, Bas Dikmans, heeft dit onderzoek onder zijn hoede genomen in de afgelopen maanden.

Hij is naar Latour gekomen met het inzicht dat het van belang is om uit te zoeken hoe sociale media een buurt verandert, maar ook hoe, op zijn beurt, de buurt sociale media verandert.

In Suriname heeft sociale media zijn positieve kanten, je kunt met iedereen op de wereld die ook internet heeft communiceren, maar ook negatieve kanten, vaak is er geen controle op wat men kan zeggen of delen online. En alhoewel de meningen over sociale media verdeeld zijn, kan niemand meer ontkennen dat het een steeds belangrijker deel van het dagelijks leven wordt.

Het fenomeen begrijpen is dan een eerste stap om te leren werken met sociale media en mobiele telefoons op een constructieve en positieve manier.

De perspresentatie zal draaien rond de vraag hoe StiBuLa sociale media het beste kan inzetten om jongeren te bereiken voor buurt- of vrijwilligerswerk.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up