Onderzoek naar sociale mediagebruik jongeren Latour

De Stichting Buurtwerk Latour (StiBuLa) organiseert deze week een perspresentatie over een onderzoek dat in de loop van juli en augustus is uitgevoerd naar sociale mediagebruik onder jongeren in de wijk. Een Nederlandse MA student aan de KU Leuven te België, Bas Dikmans, heeft dit onderzoek onder zijn hoede genomen in de afgelopen maanden.

Hij is naar Latour gekomen met het inzicht dat het van belang is om uit te zoeken hoe sociale media een buurt verandert, maar ook hoe, op zijn beurt, de buurt sociale media verandert.

In Suriname heeft sociale media zijn positieve kanten, je kunt met iedereen op de wereld die ook internet heeft communiceren, maar ook negatieve kanten, vaak is er geen controle op wat men kan zeggen of delen online. En alhoewel de meningen over sociale media verdeeld zijn, kan niemand meer ontkennen dat het een steeds belangrijker deel van het dagelijks leven wordt.

Het fenomeen begrijpen is dan een eerste stap om te leren werken met sociale media en mobiele telefoons op een constructieve en positieve manier.

De perspresentatie zal draaien rond de vraag hoe StiBuLa sociale media het beste kan inzetten om jongeren te bereiken voor buurt- of vrijwilligerswerk.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up