Onderzoek naar mentaal welzijn onder Surinaamse jongeren via zelfhulp app

De vakgroep Psychologie van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is op 1 mei gestart met het G-moji-initiatief.

G-Moji is een zelfhulp app voor jongeren met psychische problemen. In Nederland kampt zo’n 1 op de 12 jongeren met psychische problemen. Hoe dat precies in Suriname zit weten we niet, maar waarschijnlijk hebben ook hier vele jongeren last van depressie gevoelens of andere mentale klachten.

Door deel te nemen aan het G-Moji project wordt allereerst getracht de mentale gezondheid van jongeren in Suriname in kaart te brengen. Ten tweede dragen de jongeren bij aan de ontwikkeling van de app die ook beschikbaar is voor Surinaamse jongeren.

Het project richt zich op het vinden van 120 Surinaamse jongeren van 16 tot 24 jaar met een Android telefoon. Ze hoeven zelf geen psychische problemen te hebben om mee te doen. De bedoeling is juist dat jongeren zonder ernstige problemen worden vergeleken met jongeren met problemen.

Tijdens het onderzoek testen ze een prototype van de G-Moji app.

Delen:

Meer nieuws

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:
Scroll Up