Onderwijsminister Lilian Ferrier Ontvangt ambassadeur Azerbaijan

De ambassadeur van Azerbaija, Elkhan Polukhov, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier. Het doel van dit bezoek is een samenwerking tussen deze twee landen op het gebied van onderwijs, waarbij studenten van Suriname de gelegenheid zal worden geboden om in Azerbaijan te studeren.

De beurzen zullen onder meer de gelegenheid bieden te studeren op het gebied van olieraffinaderijen, kunst, architectuur, toerisme en management. Allemaal gebieden waarover wij nog geen internationale samenwerking hebben.

Azerbaijan is een moslimland vlak bij Turkije. In dit land staat onderwijs op de derde plaats op de begroting. Op de eerste plaats staat gezondheid en op de tweede plaats defensie. Dezelfde prioriteiten heeft Suriname ook. De studenten die daar naartoe zullen trekken, zullen 6 maanden eerst de taal moeten leren, voordat zij hun studie zullen starten.

Ambassadeur Polukhov is zelf ook professor aan de universiteit en vindt het belangrijk dat je als land een goede internationale samenwerking moet hebben. Als klein land, omringt door grote landen, moet je integreren en iets te bieden hebben, wil je van belang zijn in deze wereld. Hoe meer vriendschapsrelaties je kan sluiten, hoe meer posities je kan innemen in deze wereld.

Hij vergelijkt zijn land met Suriname, dat ook zo klein is. Elke student die naar zijn land gaat en profiteert van wat er in dat land is, is een ambassadeur. De ambassadeur zegt dat wij als klein land juist goed kunnen bijdragen aan wereldvrede. Een van de overeenkomsten is de visie die deze twee landen gemeen hebben maar ook het vriendschappelijk omgaan met elkaar. Polukhov zegt: als je niet bent opgevoed, kun je gemanipuleerd worden. Daarom vindt hij het onderwijs zo belangrijk.

Minister Ferrier vindt dat studenten naar andere landen moeten trekken die niet zo bekend zijn, en het wereldgebeuren met anderen moeten delen. Niet iedereen hoeft naar hetzelfde land te trekken voor studie. Azerbaijan heeft nogal veel overeenkomsten met ons land, vooral ook op het gebied van openheid en vriendschap.

De minister zal er nu al werk van maken om de studenten die deze ambitie hebben, te promoten en te selecteren, zodat ze tijdig ter plaatse zijn om met hun studie te beginnen en de taal ook beheersen. De beurzen zijn op Bachelor- en Masterniveau.

Delen:

Meer nieuws

Overhandiging boek SamenZwanger aan minister Elias

De projectmanager van Perisur (Perinatale Interventies Suriname) Ashna Hindori, heeft het boek SamenZwanger, bestemd voor zwangere vrouwen overhandigd aan de minister van Volksgezondheid. Delen:

Delen:

Powerlifter verbrijzelt been onder 250 kg

Redactie GFC Nieuws — De Russische powerlifter Yaroslav Radoshkevich liep een ernstige blessure op tijdens het Euraziatische kampioenschap powerlifting in Khabarovsk (Rusland). Zijn rechterbeen brak…

Delen:

Kustwacht geeft hektrawlers ultimatum

De zes hektrawler, die sinds het vorig jaar voor heel wat ophef hebben gezorgd, dienen uiterlijk woensdag uit Surinaamse wateren verwijderd te zijn. Delen:

Delen:

MinOWC onderweg naar Performance Excellence

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft als follow-up op de recentelijk gehouden Onderwijsdialoog het startsein gegeven voor de workshop “Performance Excellence”….

Delen:

Buza-minister Indonesië in Suriname

De minister van Buitenlandse Zaken (Buza) van Indonesië, Retno Marsudi, vertoeft momenteel in Suriname voor een officieel bezoek. Delen:

Delen:

Minister Misiekaba gaat in op huisvestingsbeleid

Minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling voor het dienst 2019, ondermeer ingegaan op het huisvestigingsbeleid van…

Delen:

VOJ Brokopondo krijgt facelift

De Muloschool van Brokopondo, meer bekend als VOJ Brokopondo, krijgt een facelift van stichting Un boö hepi. Delen:

Delen:

Oliebollen in Suriname …

INGEZONDEN- Onopvallend leunend tegen een bestaand pand, staat op de hoek van de Kasabaholo weg en de Priscillastraat een klein kraampje. Menig verkeersdeelnemer zal zonder…

Delen:

Centrale markt steeds klantvriendelijker

“De Centrale Markt van Suriname is de grootste handelsplaats in Suriname en telt ongeveer 3000 marktventers, waarvan 90 procent uit vrouwen met gezinnen bestaat ”,…

Delen:

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:
Scroll Up