Olie of mensenrechten? VS voert acties tegen Venezuela op

Amerika gaat de inspanningen om de Venezolaanse regering omver te werpen, opvoeren. Minister Mike Pompeo van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde vrijdag “een reeks acties” tegen de regering van Nicolás Maduro aan, “in het belang van het volk van Venezuela”.

De New York Times meldde eerder deze maand dat Amerikaanse functionarissen met leden van de Venezolaanse oppositie in het geheim plannen hadden besproken om Maduro af te zetten.

De woordvoerder van de Amerikaanse National Security Council, Garrett Marquis, zei hierover dat Amerika “een vreedzame, ordentelijke terugkeer naar de democratie” in Venezuela nastreeft.

In augustus 2017 dreigde Amerika Venezuela met een militaire inval. De VS bestookt Caracas al jaren met steeds hardere sancties, die samen met de dalende olieprijzen de Venezolaanse economie om zeep hielpen.

Venezuela beschikt over de grootste oliereserves ter wereld, groter zelfs dan die van Saoedi-Arabië.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up