OIS vraagt aandacht voor ontwikkeling regio Wajambo op sociaal- en economisch gebied

De Organisatie van Inheemsen in Suriname (OIS) heeft op donderdag 10 januari het verslag van regio Wajambo overhandigd aan de waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Melvin Bouva. Het verslag is de uitkomst van een eerder gehouden meeting van 4 januari 2019 te Centros Ansdres Bello Instituto aan de Frederik Derbystraat.

De organisatie vraagt aandacht voor ontwikkeling van de gebieden in de regio Wajambo op sociaal- en economisch gebied.

Daarnaast heeft de OIS ook aandacht gevraagd voor:
– Veilig transport
– Het aanleggen van de weg naar de dorpen Corneliskondre en Konomerume
– Voor het daadwerkelijk inzetten van de financiële middelen die bestemd zijn voor de regio
– De aanpak van nutsvoorzieningen
– Het naleven van de voorwaarden voor de concessie uitgaven.
– Het starten met de waterkerende dam van de Awarasluis.

De waarnemend voorzitter heeft de delegatie aangegeven dat de problemen rondom het vervoer van personen te water diepgaand zullen worden besproken in de DNA.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB), die op dinsdag 15 januari van start gaan, zal deze kwestie ook aan de orde komen. “Wettelijk moet dit goed besproken en bekeken worden”, zegt Bouva.

Als korte termijn oplossing heeft de DNA-voorzitter, Jennifer Simons, eerder deze maand uit eigen middelen 25 zwemvesten aangeschaft en overgedragen aan de districtscommissaris van het Coppenamegebied. Dit, in verband met het bootongeluk van 28 december 2018 en het stimuleren van het dragen van zwemvesten.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up