Officieel bezoek premier Dominica aan Suriname

De premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, zal van 11 – 15 juni in Suriname vertoeven. Tijdens dit officieel bezoek zal hij op het hoogste politiek niveau besprekingen voeren met president Desiré Bouterse.

Het karakter van dit bezoek is onder meer gericht op het intensiveren van de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Dominica, evenals besprekingen, die kunnen bijdragen tot de wederopbouw van het zustereiland Dominica, dat zwaar getroffen was door orkaan Maria in 2017. Suriname was een van de eerste landen in de Regio die hulpgoederen heeft aangeboden aan het Caraibisch gebied.

Tijdens bezoek zal van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om de bilaterale samenwerking tussen beide landen te intensiveren. De relevante gebieden die gezamenlijk geïdentificeerd en geïnitieerd zullen worden zijn o.a. sectoren agrarische, toerisme, handel en constructie alsook samenwerking op het gebied van klimaatsverandering.

In het kader van het aangaan van samenwerking op agrarisch gebied zullen o.a. veldbezoeken in diverse districten worden ondernomen met het accent op de rijst – en bananensector. Eveneens zullen gesprekken gevoerd worden over kokos aanplant en de verwerking van kokosolie.

Tegen deze achtergrond zal een Memorandum of Understanding (MoU) voor het versterken en verdiepen van de bilaterale samenwerking ook één van de intenties is.

De premier zal tevens vergezeld worden door een kleine delegatie bestaande uit de minister van o.a. Klimaatsverandering, de directeur van het ministerie van Landbouw, Voedsel en Visserij en de directeur van Bosbouw.(GFC)

Meer nieuws

VSJS aanwezig op 82ste congres AIPS

Voorzitter Desney Romeo en penningsmeester Quaraisy Nagessersing van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS), wonen deze week in Lausanne, Zwitserland het 82ste jaarlijkse congres…

Rusland: Olympisch Comité is onsportief

Redactie GFC Nieuws — Rusland vindt het Internationaal Olympisch Comité (IOC) niet erg sportief. De organisatie verloor vorige week de beroepszaak inzake vermeend dopingmisbruik door…

Buza buigt zich over ACP-EU-partnerschap

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BUZA) organiseerde een seminar over de toekomst van de African Caribean Pacific European Union (ACP-EU) partnerschapsovereenkomst, het Post Cotonou-traject.

Meer behoefte aan junkfood bij slaapgebrek?

Een nieuwe studie gepubliceerd in het vakblad Journal of Neuroscience bevestigt dat mensen die te weinig hebben geslapen, meer behoefte hebben aan calorierijke voeding dan…

Somohardjo bezorgd over leningenbeleid regering

Paul Somohardjo, fractieleider van de Pertjajah Luhur (PL), heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen voorafgaand aan de begrotingsbehandeling zijn bezorgdheid geuit over het “desastreus leningenbeleid”…

Scroll Up