NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij eenmaal bedekt zijn met de verschillende kleuren poeder.

Vandaag bij de viering van Holi Phagwa oftewel het kleurenfestival, wordt stilgestaan bij de verschillende betekenissen die aan dit belangrijke feest van de Hindoes wordt gegeven.

Phagwa doet denken aan een nieuwjaarsfeest, een bezinningsfeest een familie feest en een feest van eenheid. Belangrijkste van dit alles is het verhaal van prins Prahlad met als kern dat het goede altijd overwint van het kwade.

De betekenis van de kleuren zijn een belangrijke weergave van wat de feestvierenden elkaar toewensen. Bij dit gebeuren strooit de NPS voornamelijk met de kleuren groen en rood. Die kleuren zijn vanaf de oprichting van de partij vastgesteld en gekoppeld aan de ideologie van het brengen van welvaart en welzijn voor een ieder middels goed en transparant beleid.

De groene kleur die algemeen symbool staat voor vruchtbaarheid heeft tijdens Phagwa dezelfde betekenis aangevuld met voorspoed. Rood staat voor levenskracht, macht en vastberadenheid. Dit zijn aspecten die de sleutel zijn voor duurzame ontwikkeling van land en volk.

De NPS zegt dat vrede, welvaart en welzijn voor burgers aanwezig zal zijn wanneer wij allen bereid zijn om datgene dat verkeerd is af te keuren en te kiezen voor betere situaties.

Verkeerd is het huidig financieel-economisch en sociaal-maatschappelijk beleid, waarbij steeds meer Surinamers in armoede leven en met veel moeite het hoofd boven water kunnen houden. Dit was ook het beeld in al de jaren toen het land werd bestuurd door de huidige machthebbers.

Steeds weer heeft het volk afgerekend met deze kwade aanpak en is gekozen voor leiderschap dat ons leidt naar een waardig, democratisch, veilig en welvarend land. De ontwikkelingsvisie van de NPS is evenals het uitgangspunt van Phagwa dat mensen zich moeten losmaken van het kwade zodat men zich volledig kan ontplooien en ontwikkelen.

Het werk aan de opbouw van ons land en volk moet weer op de goede manier opgepakt worden. Dat zullen wij samen met u doen door vandaag elkaar te besprenkelen met het kleurrijk water van Holi waarmee het kwade wordt weggevaagd en wij elkaar vervolgens een kleurrijk leven toewensen.

In de overtuiging dat het goede altijd overwint van het kwade wenst de NPS een ieder Shubh Holi toe.

Delen:

Meer nieuws

Else Sidoel medewerker van het jaar SVZ

Tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezing onder ruim 700 medewerkers van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is Else Sidoel vandaag verkozen tot beste medewerker van het…

Delen:

Verhoging kosten rijbewijs aangehouden

De voorgenomen verhoogde bedragen voor een nieuw rijbewijs, het verlengen daarvan en een duplicaat zijn tot nader order aangehouden, meldt de PR van het Korps…

Delen:

Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid…

Delen:

Minister Samsoedien met ontslag

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft de minister vandaag haar portefeuille ter…

Delen:

Mogelijk aanhouding zoon minister Samsoedien

De zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB) zal mogelijk worden aangehouden op basis van verdenking van het plegen van…

Delen:

“Peiling NIKOS onbetrouwbaar”

De VHP heeft met de recente NIKOS-peiling een gebrekkige poging gedaan om Martin Schalkwijk uit de kast te halen, luidt de kritiek vanuit de NDP….

Delen:

BOG, PAHO en KPS partners antirookcampagne

Het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) en de Pan American Health Organization (PAHO) zullen vandaag de bewustwordingscampagne ‘Smoko?!….. Nee Mang’ lanceren. Delen:

Delen:

Meer aandacht voor forensisch werkveld

Met de viering van de Forensische dag heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) getracht meer aandacht te creëren voor het Forensisch werkveld. Delen:

Delen:

OWT&C laat afwijkende bouwsels slopen

Het is gebleken dat er waarschijnlijk door onwetendheid van burgers, maar soms ook doelbewust- in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties….

Delen:

Dc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid

De districtscommissarissen (dc) hebben tijdens het jongste Dc Collectief diepgaand van gedachten gewisseld met de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Roline Samsoedin (Ruimtelijke Ordening…

Delen:

Minister Tsang ontvangt nieuw bestuur VES

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) had de afgelopen week een kennismakingsgesprek met het nieuw bestuur van de Vereniging van Economisten in…

Delen:

Suriname doet mee aan EXPOCARIBE 2019

Het ministerie van Buitenlandse Handel en Investeringen van de Republiek Cuba, PROCUBA, de Kamer van Koophandel van de Republiek Cuba en de Provinciale Assemblee ‘s…

Delen:

Verhoogde controle door politie Regio Paramaribo

De politie van Regio Paramaribo heeft op zaterdagavond vanwege de handhaving van de openbare orde, veiligheidscontroles gehouden in de verschillende ressorten in hun werkgebied. Delen:

Delen:
Scroll Up