Nog meer Amerikaanse sla uit de markt gehaald: ‘Uit voorzorg’, zegt kweker

Het Californische bedrijf waar de bindsla vandaan kwam, die medio november voor ophef zorgde in de Verenigde Staten omdat hij verontreinigd zou zijn met een ernstig ziekmakende vorm van de beruchte Escherichia coli (E. coli), haalt nu nog meer groenten terug. “Uit een overvloed aan voorzichtigheid,” zegt het bedrijf.

In november werd gewaarschuwd voor het eten van alle bindsla die uit de VS kwam. De waarschuwing was zo ruim omdat de bron van de besmette sla nog niet was gelokaliseerd.

Inmiddels is bekend dat alleen de bindsla van Adam Bros. Farming Inc. ziek maakte. 

Adam Bros. haalt nu rode bladsla, groene bladsla en bloemkool terug die op een bepaald deel van de boerderij zijn geoogst. Niet omdat daar opnieuw E. coli is aangetroffen, maar gewoon uit voorzorg, laat de farm weten. De bacterie is aangetroffen in sediment uit een reservoir in de buurt van waar de teruggeroepen producten worden gekweekt, liet het bedrijf weten.

Tot nu toe zijn in de VS bijna 60 mensen in 15 staten ziek geworden van het eten van vervuilde bindsla.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up