Nog meer Amerikaanse sla uit de markt gehaald: ‘Uit voorzorg’, zegt kweker

Het Californische bedrijf waar de bindsla vandaan kwam, die medio november voor ophef zorgde in de Verenigde Staten omdat hij verontreinigd zou zijn met een ernstig ziekmakende vorm van de beruchte Escherichia coli (E. coli), haalt nu nog meer groenten terug. “Uit een overvloed aan voorzichtigheid,” zegt het bedrijf.

In november werd gewaarschuwd voor het eten van alle bindsla die uit de VS kwam. De waarschuwing was zo ruim omdat de bron van de besmette sla nog niet was gelokaliseerd.

Inmiddels is bekend dat alleen de bindsla van Adam Bros. Farming Inc. ziek maakte. 

Adam Bros. haalt nu rode bladsla, groene bladsla en bloemkool terug die op een bepaald deel van de boerderij zijn geoogst. Niet omdat daar opnieuw E. coli is aangetroffen, maar gewoon uit voorzorg, laat de farm weten. De bacterie is aangetroffen in sediment uit een reservoir in de buurt van waar de teruggeroepen producten worden gekweekt, liet het bedrijf weten.

Tot nu toe zijn in de VS bijna 60 mensen in 15 staten ziek geworden van het eten van vervuilde bindsla.

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up