Nog geen idee over daders Sri Lanka, mogelijk werk van boeddhistische terroristen

Redactie GFC Nieuws — De terreuraanslagen op o.a. kerken in Sri Lanka zijn mogelijk het werk van boeddhistische terroristen. Bij de minstens acht gecoördineerde bomaanslagen op paaszondag kwamen honderden mensen om het leven. Bijna 500 mensen raakten gewond.

In tegenstelling tot de berichtgeving in vooral rechtse westerse media zijn de aanslagen nog niet opgeëist. Van zeven explosies is bevestigd dat die plaatsvonden in kerken (4) en hotels (3).

De achtste ontploffing was vermoedelijk een zelfmoordbom. Volgens een anonieme bron bracht een zelfmoordterrorist explosieven tot ontploffing toen de politie een huis binnenging om die te doorzoeken, zegt Al Jazeera. Daarbij werden enkele agenten omgebracht.

Wel is algemeen bekend dat vooral moslims en christenen zwaar worden vervolgd in Sri Lanka. Boeddhistische extremisten van vooral de organisatie Bodu Bala Sena (BBS) vallen regelmatig deze groepen aan.

Religieuze vrijheid

In 2018 riep het land de noodtoestand uit nadat een boeddhistische menigte winkels en woningen van moslims in brand stak, en moskeeën aanviel.

Recente rapporten laten een sterke toename zien van aanvallen op christenen, met bijna 70 aanslagen in 2018. 

Sri Lanka kent geen religieuze vrijheid. Het boeddhisme is in de grondwet opgenomen als de staatsgodsdienst. 70 procent van de bevolking hangt het boeddhisme aan, op elke 100 Sri Lankanen zijn er 13 moslims en 7 christenen.

 

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up