Nog een aanhouding voor drugstransport naar Frans-Guyana

Dinsdag werd behalve Oerifride S. (27) nog een persoon aangehouden en in verzekering gesteld voor het transporteren van drugs naar Frans-Guyana.

Het betreft in deze de 21-jarige Orteca D. Hij was mede-inzittende in het voertuig dat door Oerifride werd bestuurd.

De politie kreeg dinsdag een tip dat Oerifride drugs vanuit Paramaribo zou vervoeren naar Frans-Guyana. Op basis van de uitgewerkte informatie werd door het Arrestatie-Team een algehele verkeercontrole gehouden in het district Commewijne. Op een bepaald moment verscheen Oerifride in een auto ter plaatse. Het voertuig werd door hem bestuurd en hij was alleen, meldde de politie eerder.

Zoals eerder aangegeven werd een hoeveelheid cocaïne onder de achterbank van de auto aangetroffen door de politie. In het vorig politiebericht werd aangegeven dat het brutogewicht (cocaïne met verpakking) van deze hoeveelheid drugs iets meer is dan 3 kilogram.

Bij weging met een geijkte weegschaal op de afdeling Narcotica Brigade blijkt het brutogewicht van de in beslag genomen cocaïne iets meer dan 4,5 halve kilogram te zijn.

Oerifride bezit de Franse Nationaliteit en Orteca de Surinaamse nationaliteit.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:
Scroll Up