Noersalim: uit Holifeest hoop, kracht en inspiratie putten

Alle religieuze hoogtijdagen hebben een moraal die de mens herinnert aan de morele waarden en normen, zodat hij zich hiermee spiritueel kan verheffen.

Bij het Holifeest staat het Hindoeïsme als religie centraal en wij moeten met z’n allen met respect deze hoogtijdag benaderen, zegt minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza).

De bewindsman vraagt het volk van Suriname uit het Holifeest niet alleen hoop te putten, maar ook kracht en inspiratie om telkens naar het hogere en het betere te streven en met voortvarendheid te werken aan het verheffen van ons land en volk.

“Wij zijn in Suriname gezegend met een rijke religieuze diversiteit, een rijkdom waaruit we allemaal kunnen putten, op welk moment dan ook. En dit sociaal kapitaal moeten wij koesteren en tot verdere bloei brengen. Willen wij een goede wereld achterlaten voor ons nageslacht, dan zullen wij het verduurzamen van onze religieuze verscheidenheid als een plicht moeten zien”.

De bewindsman geeft aan dat ook dit jaar op diverse plekken in ons land door verschillende religieuze organisaties de Holika-verbranding zal plaatsvinden. Deze verbranding is onlosmakelijk met het Holifeest verbonden.

De symboliek hiervan is onder meer de reiniging van haatgevoelens, hebzucht, jaloezie en wrok. “Wij vieren in Suriname met z’n allen dit feest, sommigen uitbundiger dan anderen. Maar we mogen bij de viering niet voorbijgaan aan de diepere betekenis hiervan, die met stichtelijke Holi-liederen en muziek tot uiting komt. Onderdeel van de viering zijn de vele lekkernijen die worden bereid en het besprenkelen van elkaar met kleurstoffen en parfum”, aldus de minister.

Delen:

Meer nieuws

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:

VHP’er Sanjay Jairam naar de NDP

NDP-voorzitter Desi Bouterse introduceerde de VHP’er Sanjay Jairam zaterdagavond als de nieuwe aanwinst van de partij. Delen:

Delen:

Waidoe officieel NDP’er

NDP-leider Desi Bouterse heeft het DNA-lid William Waidoe zaterdag tijdens een massameeting in Nickerie persoonlijk verwelkomd. Delen:

Delen:
Scroll Up