NL motiveert leerlingen Simonsschool

Leerlingen van de RD Simonsschool hebben een motivatiesessie bijgewoond die werd verzorgd door Shyam Manniesingh, hoofd van het Didactisch Bureau van het Nationaal Leger (NL). Naast de Simonsschool zijn er voor dit jaar ook andere scholen in aanmerking gekomen voor deze sessies.

Volgens Manniesingh is er gekozen voor twee onderwerpen te weten ‘’Hoe waardevol ben je voor Suriname’’ en ‘’You were born to be great’’. Hoffelijkheid is zeldzaam geworden in de maatschappij en zaken als onbehoorlijk en onbeschaamd gedrag zijn in opmars”.

Met deze motivatiesessie wordt getracht de leerlingen te motiveren en te inspireren. Het helpt de productiviteit naar boven te halen en stimuleert vooral de studiezin onder de kinderen.

Het Nationaal Leger is sedert het vorig jaar begonnen met motivatiesessies op scholen. Zodra het verzoek van een school voor een motivatiesessie binnenkomt bij het Didactisch Bureau, wordt er daarop ingespeeld, zegt Manniesingh.

De motivator zegt dat het van belang is om de sessies te continueren, gelet op de lage slagingspercentages door de slechte keuzes die zij maken. Manniesingh geeft aan dat kinderen bewust moeten worden gemaakt, om in het belang van hun toekomst, de juiste keus te maken. Door de studiezin te verhogen kunnen de leerlingen later een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land.

Bevlogenheid en intelligentie zorgen voor meer welvaart en welzijn in een land, aldus Manniesingh.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up