NL motiveert leerlingen Simonsschool

Leerlingen van de RD Simonsschool hebben een motivatiesessie bijgewoond die werd verzorgd door Shyam Manniesingh, hoofd van het Didactisch Bureau van het Nationaal Leger (NL). Naast de Simonsschool zijn er voor dit jaar ook andere scholen in aanmerking gekomen voor deze sessies.

Volgens Manniesingh is er gekozen voor twee onderwerpen te weten ‘’Hoe waardevol ben je voor Suriname’’ en ‘’You were born to be great’’. Hoffelijkheid is zeldzaam geworden in de maatschappij en zaken als onbehoorlijk en onbeschaamd gedrag zijn in opmars”.

Met deze motivatiesessie wordt getracht de leerlingen te motiveren en te inspireren. Het helpt de productiviteit naar boven te halen en stimuleert vooral de studiezin onder de kinderen.

Het Nationaal Leger is sedert het vorig jaar begonnen met motivatiesessies op scholen. Zodra het verzoek van een school voor een motivatiesessie binnenkomt bij het Didactisch Bureau, wordt er daarop ingespeeld, zegt Manniesingh.

De motivator zegt dat het van belang is om de sessies te continueren, gelet op de lage slagingspercentages door de slechte keuzes die zij maken. Manniesingh geeft aan dat kinderen bewust moeten worden gemaakt, om in het belang van hun toekomst, de juiste keus te maken. Door de studiezin te verhogen kunnen de leerlingen later een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land.

Bevlogenheid en intelligentie zorgen voor meer welvaart en welzijn in een land, aldus Manniesingh.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up