NII: misbruik namen overheidstoppers onacceptabel

Er is recent weer een nep Facebookprofiel opgedoken, waarbij de naam van vicepresident Michael Ashwin Adhin wordt misbruikt.

Met dat profiel wordt de indruk gewekt alsof de vicepresident leningen verstrekt. De samenleving wordt opgeroepen om alert te zijn.

Steeds meer personen worden slachtoffer van dit kwaadaardig gedrag op Facebook, meldt het NII. Kwaadwilligen hebben het voornamelijk gemunt op veelal regeringsleden. Er worden neppe Facebookprofielen geopend van regeerders, waarmee personen worden benaderd om zogenaamd zaken te doen.

“Laat u niet misleiden! Regeringsleden zullen u nooit via social media benaderen om zaken mee te doen”, waarschuwt het NII.

Het aanbieden van leningen tegen een lage rente, het uitwisselen van persoonlijke informatie onder valse voorwendselen en andere negatieve zaken zijn kenmerkend voor de trend die reeds geruime tijd is ingezet op social media.

Het NII drukt de samenleving op het hart om niet in te gaan op vriendenverzoeken die zogenaamd afkomstig zijn van regeringsleiders. Het is in de afgelopen periode gebleken dat Facebookgebruikers veelal worden misleid onder het mom van het sluiten van een lening. In sommige gevallen wordt men benaderd om geld over te maken om in aanmerking te komen voor verschillende zaken. Mensen worden ook gevraagd om hun rekeningnummers door te geven voor het ontvangen van grote bedragen vanuit het buitenland.

Momenteel is de politie bezig met het onderzoek van enkele zaken, waarbij namen van overheidstoppers misbruikt zijn geworden.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up