Nieuwe woning voor moeder met beperking

Het symbolisch startsein voor de bouw van een tweekamerwoning op plantage Overtoom voor het gezin Peiter werd eerder deze week gegeven.

Het hoofd van dit éénoudergezin is een moeder met een fysieke beperking, die zonder inkomen, samen met haar drie minderjarige kinderen in mensonterende leefomstandigheden verkeren.

Districtscommissaris Armand Jurel heeft als blijk van ondersteuning, de eerste steen gelegd voor de bouw.

Peiter die slecht ter been is en hierdoor niet werkt, woont samen met haar drie zonen van zes, vier en drie jaar, in een kamer zonder bad en toilet, die zij huurt van een familielid. Er is geen watertappunt, waardoor haar jongens dagelijks een eindje moeten lopen om water te halen.

Het lukt haar niet om de huur en stroom te betalen, respectievelijk SRD 500,- en SRD 50,- per maand.

Stichting 1 voor 12 nam het initiatief om een woning te bouwen voor dit gezin. De bestuursdienst van Para ondersteunt dit sociaal project met arbeidskracht en materiaal.

Voorafgaand aan de bouw, heeft het commissariaat het terrein ontbost, bouwklaar gemaakt en een betonnen inrit aangelegd.

Volgens planning moet de woning binnen drie weken opgeleverd worden. Actoren uit publieke- en private sector werken samen om dit doel te bereiken.

Delen:

Meer nieuws

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:
Scroll Up