Nieuwe soa zou honderdduizenden dragers kennen

Britse onderzoekers hebben een nieuwe seksueel overdraagbare aandoening geïdentificeerd. Mycoplasma genitalium (MG) werd in de jaren tachtig al ontdekt als bacterie, maar onderzoekers zeggen nu dat deze bacterie seksueel kan worden doorgegeven.

MG kan pijn in de bekken en teelbal veroorzaken. Ook is bloeden na seks een symptoom bij vrouwen. Maar de meeste mensen die de ziekte meedragen, ervaren geen symptomen. Daarom weten veel mensen niet dat ze drager zijn van MG. Er is meer onderzoek nodig om de klinische en lange termijn gevolgen van MG te leren kennen. Het testen op MG is nog niet op grote schaal mogelijk in het Verenigd Koninkrijk.

Mensen die meerdere sekspartners hebben, geen condoom gebruiken en tussen de 24 en 44 jaar oud zijn hebben de grootste kans om positief te testen voor MG, concluderen de onderzoekers. De bacterie komt het vaakst voor bij mensen die in het afgelopen jaar meer dan vier sekspartners hebben gehad.

Meer wetenschapsnieuws

Nieuw ontdekte wespsoort heeft monsterangel

Finse wetenschappers hebben in een gebied tussen het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud een nieuwe soort wesp gevonden waarvan de angel “op een wreed wapen lijkt”….

Geboorte planeet vastgelegd op foto

Astronomen hebben met een instrument van de gigantische VLT-telescoop in Chili een spectaculaire momentopname gemaakt van de planeetvorming rond de dwergster PDS 70. Dit heeft…

Scroll Up