Nieuwe Port Health Commissie geïnstalleerd

De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, installeerde de nieuwe Multi-sectorale Port Health Commissie. Dit gebeurde in vertegenwoordiging van directeur Maureen Wijngaarde-van Dijk, op het kabinet van de minister. De zittingsperiode gaat in per 16 augustus 2018 en is berekend voor een periode van twee jaren.

De commissie is belast met het onderhouden van een staat van paraatheid op lucht- en zeehavens en bij grensposten voornamelijk door het organiseren van jaarlijks beleidsoverleg met de directies van relevante ministeries en particuliere organisaties die te maken hebben met lucht- en zeehavens en grensposten; het adviseren van de minister van Volksgezondheid betreffende de ontwikkeling van het nationale port health programma; het ondersteunen van de ontwikkeling van port health programma’s in de grensdistricten en het samenwerken met andere ministeries en internationale organisaties voor de verdere ontwikkeling van het nationale port health programma.

Na de korte plechtigheid, waarbij de leden werden toegesproken door de directeur, wenste de bewindsman de leden veel succes toe tijdens het uitoefenen van de nieuwe functie.

Stephanie Cheuk A Lam is voorzitter van de commissie. De Multi-sectorale Port Health Commissie zal tweemaandelijks rapporteren aan de minister van Volksgezondheid ter zake het verloop van de verrichte werkzaamheden.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up