Nieuwe pasjes voor traditioneel gezag

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is bezig met een project waarbij alle traditionele gezagdragers voorzien zullen worden van nieuwe badges. Het gaat om een totaal van 1613 dignitarissen te weten: 1210 basja, 28 hoofdbasja’s, 335 kapiteins, 37 hoofdkapiteins, 1 stamhoofd en 1 waarnemend stamhoofd, 2 granmans en 1 waarnemend granman.

Het project wordt uitgevoerd door het Directoraat Duurzame Ontwikkeling voor Afro-Surinamers Binnenland (DDOAS). Minister Edgar Dikan heeft het project vorige week vrijdag officieel gelanceerd. De nieuwe pasjes moeten de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het traditioneel gezag verbeteren.

Het directoraat zal de komende tijd missies uitvoeren naar het binnenland en op centrale plekken zullen de dignitarissen van omliggende dorpen voorzien worden van de pasjes. De meeste dignitarissen beschikken over pasjes die twee jaar of ouder zijn.

Dit project is een voorloper op een ander project dat moet voorzien in het opzetten van een atelier voor het Ministerie van Regionale Ontwikkeling. De voorbereidingen daartoe worden verricht door de Commissie Opzetten Aterlier.

De bewindsman heeft de aanwezige dignitarissen gegarandeerd dat de minister met een eigen atelier uiteindelijk ervoor zal zorgen dat zij allemaal tijdig zullen beschikken over nieuwe uniformen. Hetzelfde atelier zal ook zorgen voor de uniformen van de bestuursdienst.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up