Nieuwe pasjes voor traditioneel gezag

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is bezig met een project waarbij alle traditionele gezagdragers voorzien zullen worden van nieuwe badges. Het gaat om een totaal van 1613 dignitarissen te weten: 1210 basja, 28 hoofdbasja’s, 335 kapiteins, 37 hoofdkapiteins, 1 stamhoofd en 1 waarnemend stamhoofd, 2 granmans en 1 waarnemend granman.

Het project wordt uitgevoerd door het Directoraat Duurzame Ontwikkeling voor Afro-Surinamers Binnenland (DDOAS). Minister Edgar Dikan heeft het project vorige week vrijdag officieel gelanceerd. De nieuwe pasjes moeten de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het traditioneel gezag verbeteren.

Het directoraat zal de komende tijd missies uitvoeren naar het binnenland en op centrale plekken zullen de dignitarissen van omliggende dorpen voorzien worden van de pasjes. De meeste dignitarissen beschikken over pasjes die twee jaar of ouder zijn.

Dit project is een voorloper op een ander project dat moet voorzien in het opzetten van een atelier voor het Ministerie van Regionale Ontwikkeling. De voorbereidingen daartoe worden verricht door de Commissie Opzetten Aterlier.

De bewindsman heeft de aanwezige dignitarissen gegarandeerd dat de minister met een eigen atelier uiteindelijk ervoor zal zorgen dat zij allemaal tijdig zullen beschikken over nieuwe uniformen. Hetzelfde atelier zal ook zorgen voor de uniformen van de bestuursdienst.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up