Nieuwe maximale verkoopprijs ureum vastgesteld op SRD 165

De minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), Rabin Parmessar, heeft vandaag overeenstemming bereikt met het rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons in het district Nickerie over de nieuwe maximale verkoopprijs van ureum.

Deze overeenstemming is in een verklaring getekend door minister Parmessar en Bhagwatpersad Ramadhin, directeur-eigenaar van het rijstbedrijf, dat ureum importeert.

De nieuwe maximale verkoopprijs van ureum 46% per zak van 50 kg is vastgesteld op SRD 160 bij Algemene Haven Nieuw Nickerie en bij Rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons is de maximale verkoopprijs SRD 165. Het ureum zal deze week beschikbaar zijn voor de verkoop.

Boeren klagen reeds geruime tijd over de onstabiele prijzen die importeurs hanteren voor dit product. Het vorig seizoen was de prijs SRD 175 voor een zak kunstmest en de afgelopen weken was de prijs gestegen naar SRD 225.

Met deze significante verlaging van deze belangrijk kunstmest betekent dit dus minder onkosten voor de padiverbouwers en kan het zorgen voor een verhoogde productie.

In het verlengde daarvan kan het ook zorgen voor een grote winstmarge. De importeur heeft zich garant gesteld voldoende kunstmest in voorraad te zullen hebben voor dit seizoen welke geldt voor de periode tot september 2019.

In de overeenkomst staat dat het ureum genoeg zal zijn voor de bemesting. Ureum is derhalve één van de belangrijke inputs binnen de rijstsector.

Minister Parmessar benadrukt eveneens dat de regering er alles aan zal doen om de verhoging van de productie ter hand te nemen. ‘De productie van zaaizaad op 500 hectare areaal te Wageningen is weer een kleine stap voorwaarts in het wegmaken van de problemen in deze sector’, aldus de bewindsman.

Tijdens deze meeting was ook de raadsadviseur Ramon Abrahams aanwezig.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up