Nieuwe impulsen aan verslavingszorg

Een goedgekeurd twinningsproject uit het samenwerkingsverband tussen Suriname en Nederland resulteert in de uitwisseling van ervaring en methodieken tussen de partners Christelijke Hulpverlening Oost- Groningen Nederland en de stichting Geloof en Nieuw Leven Suriname.

Het project is genaamd, “Herinrichting naar 12 stappen kliniek Geloof en Nieuw leven”.

Beide partners zijn werkzaam in de verslavingszorg en kunnen door het uitwisselingsprogramma bruikbare elementen toevoegen aan hun behandelmethoden.

Na een bezoek aan de organisatie in Nederland in februari is het nu tijd dat de Nederlandse organisatie Suriname bezoekt voor het verzorgen van trainingen en het dienen van advies.

Directeur Andre Sluik en motivator Erik Velema zijn de vertegenwoordigers die zullen afreizen voor het project. Op 26 en 27 maart wordt de training gehouden en op 28 maart een praktijkbijeenkomst.

Naast de gastheer zijn alle organisaties in de verslavingszorg Suriname uitgenodigd om te participeren, die verbonden zijn in de Rode Zone (behandeling) van de Nationale Antidrugs Raad. De logistieke organisatie van de training is in handen van het Uitvoerend Bureau van de Nationale Antidrugs Raad.

Met de nieuwe impulsen zullen meer mensen met een verslavingsprobleem geholpen kunnen worden door de laagdrempelige benadering van de hulpverlening.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up