Nieuwe gadget kan gedachten lezen

Aan het Technologisch Instituut van Massachusetts (MIT) heeft een team van onderzoekers een nieuwe headset ontwikkeld die je gedachten kan lezen. Zonder hardop te spreken kan het toestel je gedachten transcriberen en je interne vragen beantwoorden.

De transcriptie van onze gedachten gebeurt door middel van electrodes die in contact staan met onze huid. Het toestel, dat in Tokio werd voorgesteld op het congres van de Association for Computing Machinery, ziet eruit als een bijzondere headset. Je bevestigt het aan je oor en het loopt naar beneden langs je kaak en kin.

Vier electrodes onder het plastieken omhulsel vangen de subtiele neuromusculaire signalen op die worden geactiveerd wanneer we onze gedachten stil verbaliseren. De signalen worden dan gekoppeld aan bepaalde woorden in een computersysteem.

Meer wetenschapsnieuws

Nieuw ontdekte wespsoort heeft monsterangel

Finse wetenschappers hebben in een gebied tussen het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud een nieuwe soort wesp gevonden waarvan de angel “op een wreed wapen lijkt”….

Geboorte planeet vastgelegd op foto

Astronomen hebben met een instrument van de gigantische VLT-telescoop in Chili een spectaculaire momentopname gemaakt van de planeetvorming rond de dwergster PDS 70. Dit heeft…

Scroll Up