Nieuw-Zeeland treedt hard op tegen verspreiding film moskeemoorden

Redactie GFC Nieuws — Een man in Nieuw-Zeeland riskeert een jarenlange gevangenisstraf. De politie arresteerde hem omdat hij een filmpje van de massamoord in Christchurch online deelde. Dat is verboden onder de Films, Videos, and Publications Classifications Act. Die verbiedt de verspreiding of het bezit van materiaal dat als aanstootgevend wordt beschouwd.

De man heeft zeer waarschijnlijk niets met de vermoedelijke dader, Brenton Tarrant, te maken. De video die Tarrant live uitzond, “is door het Chief Censor’s Office geclassificeerd als verwerpelijk,” zei de politie.

De Films, Videos, and Publications Classifications Act is een wet uit 1993. Dit bepaalt “dat een publicatie verwerpelijk is als ze zaken als seks, horror, misdaad, wreedheid of geweld op zo’n manier beschrijft, uitbeeldt, uitdrukt of anderszins behandelt dat de beschikbaarheid van de publicatie waarschijnlijk schadelijk is voor het algemeen belang.”

Sky Network Television, de grootste provider van satelliettelevisie in Nieuw-Zeeland, gooide Sky News Australia van zijn platform. Sky News had delen uit het filmpje vertoond.

Ook Facebook treedt hard op tegen vertoning van de film. Miljoenen uploads werden verwijderd, vaak zelfs terwijl zij nog werden geüpload.

Delen:

Meer nieuws

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:
Scroll Up