Nieuw-Zeeland toont eenheid en solidariteit: ‘Wij zijn één’

Redactie GFC Nieuws — Premier Jacinda Ardern van Nieuw-Zeeland toonde vrijdag haar medeleven met de islamitische bewoners van haar land. De minister-president droeg op de begrafenis van slachtoffers van de terroristische aanval speciaal een hoofddoek. Duizenden vrouwen volgden haar voorbeeld.

Ardern hield een gevoelvolle toespraak op de begrafenissen. Zij sprak over eenheid en solidariteit in het aangezicht van een collectieve tragedie. Ze zei dat het hele land met zijn moslimgemeenschap meerouwde om hun doden. “Wij zijn één,” sprak zij.

 

Haar gebaar om een hijab op te doen, kreeg snel navolging in het hele land. Duizenden niet-moslims deden hetzelfde om hun medeleven te tonen.

Online werd de hashtag #HeadScarfforHarmony gebruikt door mensen die wilden laten zien dat zij zich verbonden voelden met Nieuw-Zeelands’ moslims. Daarmee wilden zij ook de boodschap meegeven dat de tragedie “zaadjes van solidariteit” moest zaaien in plaats van verdeeldheid.

Veel mensen deelden de foto van een politieagente die met hoofddoek op de begrafenissen beveiligde.

 

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up