Nieuw ID-kaartsysteem in de maak

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) start binnenkort met de introductie van het nieuwe ID-kaartsysteem. In dit kader is het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) begonnen met het informeren van alle bureaus voor burgerzaken (bvb’s) over het nieuw ID-kaartsysteem en de elektronische ID-kaart of E-ID.

Michael Kromodimedjo, hoofd ICT van het CBB, zegt dat het bvb-personeel een belangrijke rol te vervullen heeft binnen dit systeem. Het is dus wel heel belangrijk dat deze groep op de hoogte is van de E-ID en wat van hen wordt verwacht.

“Het is eigenlijk meer de introductie van het nieuw systeem, de elektronische ID-kaarten, hoe het allemaal eruit ziet en welke procedures van toepassing zullen zijn bij dit proces, alsook de wijze van samenwerking met het CBB. We proberen zoveel mogelijk in algemene lijnen het nodige aan de bvb-medewerkers over te brengen”, legt de Biza-functionaris uit.

Bij de eerste sessie die in september heeft plaatsgevonden, zijn de bvb’s Centrum, Flora, Meerzorg, Lelydorp en Moengo aangedaan. “Zij zullen de spits afbijten bij de start. Ook zijn alle bvb’s in Nickerie en Coronie geïnformeerd. Die van Groningen, Combé, Latour en Atjoni komen heel binnenkort aan de beurt”, aldus Kromodimedjo.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Serieoplichter in de kraag gevat

De politie van het ressort Geyersvlijt heeft op woensdag 9 januari Satish K. opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor oplichting. Via Sociale media bood…

Scroll Up