Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen.

Er zijn in dat gebied ruim negenhonderd kiezers, wat een overschrijding is van het toegestane aantal van 750 kiesgerechtigden per stembureau.

Naast de recreatiezaal (krutu oso) die als stembureau wordt gebruikt, zal voor de komende verkiezingen ook de Johannes Arabischool van het EBGS worden ingezet. Dit zegt Soraya van den Berg, coördinator van de werkgroep Legger.

Het besluit om de Arabischool ook als stemlocatie te gebruiken, is genomen na overleg met de bestuursambtenaren die belast zijn met het gezag over het dorp. “De kiezers zullen verdeeld worden in twee groepen, waarbij een groep zal stemmen op het bestaande stembureau in de recreatiezaal en de andere groep op de Johannes Arabischool. De ruim negenhonderd kiezers komen niet alleen uit Nieuw-Aurora, maar ook uit de omliggende dorpen zoals Adawai, Goensi, Ladoewani, Matrosikondre en Tjalikondre.”

Tijdens het oriëntatiebezoek eind mei heeft de werkgroep alle twintig bestaande stembureaus op zestien locaties in het Boven-Suriname gebied bezocht en gecontroleerd op de bruikbaarheid en beschikbaarheid.

De controle geschiedt door middel van een identificatieformulier, waarbij wordt nagegaan of de nodige nutsvoorzieningen, veiligheids- en hygiëneaspecten en logistiek zaken in orde zijn. “Wij hebben geconstateerd dat alle bestaande stembureaus nog te gebruiken zijn”, zegt van den Berg.

“Aan de hand van het identificatieformulier is gebleken dat het in de dorpen meer gaat om water en elektra-voorzieningen die niet optimaal aanwezig zijn. Er zijn wel lichtmotoren, maar die hebben dan geen brandstof. Deze informatie wordt doorgeleid naar de werkgroep Logistiek, die samen met de districtscommissariaten ervoor zal zorgen dat de nutsvoorzieningen optimaal beschikbaar zijn voor de algemene vrije en geheime verkiezingen in mei 2020.”

Delen:

Meer nieuws

Decoratie Wijnaldum afgelast

Het Nationaal Informatie Instituut maakt in een bericht namens president Desiré Bouterse bekend dat de de decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum geen voortgang zal vinden. Delen:

Delen:

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:
Scroll Up