New Yorkse politieman verkoopt wapens aan topcriminelen

Redactie GFC Nieuws — Een 38-jarige politiesergeant in de Amerikaanse stad New York verkocht vermoedelijk zelfgemaakte vuurwapens aan criminelen. Zijn klanten waren veroordeelde misdadigers die geen wapen mogen bezitten.

Veel van het schiettuig waren “spookwapens”, wat betekent dat zij geen registratienummer hebben. Daardoor zijn zij niet te traceren na gebruik bij een misdrijf.

“Ik ben woedend dat een politieman juist deze soort wapens verkoopt, die worden gebruikt om onschuldige mensen te doden, inclusief politieagenten,” zei procureur-generaal David Hoovler.

“De soorten spookwapens die in dit geval zijn teruggevonden, zijn waardevol voor criminelen juist omdat ze moeilijk traceerbaar zijn.

Een politieman die een gewapende drugsdealer waarschuwt dat hij onderwerp is van politieonderzoek compromitteert niet alleen dat onderzoek, maar brengt ook zijn mede-politieagenten in gevaar,” zei Hoovler.

Delen:

Meer bizar nieuws

Inbraak mislukt: auto te klein voor buit

Redactie GFC Nieuws — De politie van de Amerikaanse stad Dallas (Texas) gaf beveiligingsbeelden vrij van een tamelijk bizarre, mislukte inbraak. Delen:

Delen:

Voetbalclub liegt over dood speler

De Leinster Senior Football League davert op zijn grondvesten. De Ierse regionale voetbalcompetitie heeft te maken gehad met een vals sterfgeval. Ballybrack FC, een van…

Delen:
Scroll Up