Net sluit zich rond ‘frauduleuze cryptovaluta’: OneCoin-promotors vervolgd in Singapore

Redactie GFC Nieuws — Singapore vervolgt twee mannen die worden beschuldigd van ‘het promoten van de frauduleuze cryptovaluta OneCoin’. Ook in de Verenigde Staten wordt OneCoin aangemerkt als een “frauduleuze cryptovaluta”.

De zaak, die gisteren voorging, is de eerste in zijn soort in Singapore, schrijft Business Times. Een van de mannen wordt ook vervolgd omdat hij een bedrijf had opgericht om OneCoin te promoten.

De Singapore Police Force (SPF) zegt dat OneCoin niets anders dan een piramidesysteem is. Die zijn in Singapore bij wet verboden.

De Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS) plaatste OneCoin in oktober 2016 op de Investor Alert-lijst. Hierop worden personen en organisaties geregistreerd die “mogelijk ten onrechte worden gezien als te zijn goedgekeurd of geautoriseerd door de MAS”.

OneCoin werd in 2014 opgericht door de Bulgaarse Ruja Ignatova. Verschillende landen gaven waarschuwingen uit tegen de cryptovaluta, die de oprichters miljarden dollars opleverde.

Konstantin Ignatov, de broer van Ruja, werd op 6 maart 2019 in de VS gearresteerd. Zijn zus is al maanden spoorloos.

Delen:

Meer nieuws

Behandeling nieuwe minimumloonwet begonnen

De behandeling van de nieuwe wetgeving over het minimumloon, de Wet Minimumloon, is begonnen in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens een openbare commissievergadering. Delen:

Delen:

Bezoeker wordt arrestant

De politie van Geyersvlijt heeft vorige week vrijdag de 32-jarige Gillian L. opgesloten overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Delen:

Delen:

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:
Scroll Up