Neptietdetector blijkt zelf nep, was maar een studentengrap

Redactie GFC Nieuws — Een groep Russische studenten heeft toegegeven dat de robot die nepborsten kon onderscheiden van het echte werk, zelf nep is. Althans: de robot is echt en was geleend van de Technische Faculteit van de Kazan Federale Universiteit (KFU). Maar borsten beoordelen kan hij niet.

Vorige week publiceerden studenten journalistiek van de KFU een video waarin de bijzondere doorbraak van een aantal vierdejaarsstudenten werd bekendgemaakt.

Zij toonden een robot die op termijn borstkanker zou kunnen ontdekken. Voor het moment kon de machine alleen nog met 95 procent trefzekerheid bepalen hoe echt vrouwelijke borsten zijn.

De robot zou ook in staat zijn om “dergelijke biometrische parameters als symmetrie, elasticiteit en flexibiliteit” te lezen, vertelde een van de aankomende wetenschappers.

Functionarissen van de universiteit lieten echter weten dat het maar een studentengrap was. Zij hoopten wel dat de ophef rond de video ertoe zou leiden dat er meer aandacht kwam voor borstkanker.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:
Scroll Up