Negen astronauten vliegen voor het eerst naar ruimte met privéraket

In het Johnson Space Center in Houston (Texas) stelt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de negen astronauten voor die naar de ruimte vliegen met raketten van privébedrijven.

Sinds het einde van het spaceshuttleprogramma in 2011 heeft de NASA geen astronauten meer de ruimte ingestuurd vanop Amerikaanse bodem. De Amerikaanse organisatie werkte de voorbije jaren samen met Rusland voor haar ruimtereizen.

NASA-directeur Jim Bridenstine zegt dat de aankondiging hopelijk een nieuw tijdperk inluidt voor het Amerikaanse ruimtevaartprogramma.

Meer wetenschapsnieuws

Mannen kunnen beter navigeren

De wetenschap heeft eindelijk bevestigd dat mannen beter zijn in de weg vinden, wijzen en onthouden, kortom navigeren. Al is dat eigenlijk niets om trots…

Slechts 10% wereldbevolking linkshandig

Het is vandaag Internationale Linkshandigendag. Een dag die in het leven geroepen werd om aandacht te vragen voor de ongemakken waarmee linkshandigen te maken krijgen….

Vrijdag maansverduistering

Door een totale maansverduistering komt de maan vrijdagavond op als een rode bol. Een maansverduistering komt voor als de aarde precies tussen de zon en…

Scroll Up