Nederlands Migratie Instituut bezoekt Suriname

Een delegatie van het Nederlands Migratie Instituut (NMI) is van 18- 25 mei in Suriname.

Het NMI adviseert onder meer mensen die willen terugkeren naar het land van herkomst, waaronder Suriname. Het NMI is een stichting en bestaat ruim 25 jaar.

Doel van de missie is de verbetering van het verblijf en de ondersteuning van remigranten. Onder leiding van de directeur, Faridah Azimullah, reizen twee consulenten van de Nederlandse instelling mee.

De delegatie zal een bezoek brengen aan verschillende overheidsinstanties en particuliere organisaties voor overleg over de problemen die zich bij terugkeer voordoen.

Momenteel zijn er ruim 1.200 personen die in Suriname gebruik maken van de remigratie-uitkering. Het gezelschap zal te gast zijn bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo om daar aan remigranten en andere geïnteresseerden voorlichting te geven en adviezen te verstrekken.

Remigratie is een niet geringe stap in het leven van een migrant. In de praktijk blijken velen tegen diverse problemen aan te lopen in het eerste jaar na remigratie. Tijdens het bezoek aan Suriname zal de delegatie de opgekomen vragen onderzoeken en waar mogelijk daar direct een oplossing voor geven. De delegatie zal tevens mensen die zijn teruggekeerd bezoeken.

Samen met de Sociale Verzekeringsbank houdt de delegatie op de Nederlandse ambassade voorlichtingssessies.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up