Een recente post op sociale media van een Surinaamse vrouw uit Den Haag is viraal gegaan. Ze uit haar spijt over de beslissing om na haar scheiding in Nederland te blijven, terwijl ze de mogelijkheid had om terug te keren naar Suriname.
De dame die niet met haar naam in het nieuws wil zegt: “Ik twijfelde enorm. Ik heb veel familieleden in Suriname en zou daar financieel niet worstelen zoals velen.
Maar in plaats daarvan kocht ik een appartement hier in Den Haag. Ik wilde echt iets voor mezelf hebben na jaren met mijn ex.”
Na haar scheiding beschikte ze over voldoende middelen om in Suriname een perceel te kopen en een ruim huis te bouwen.
Toch besloot ze het geld te investeren in een aanbetaling voor een hypotheek op een appartement in Den Haag.
“Ik heb meer dan tweeënhalve ton betaald voor een krakkemikkig huis met houten vloeren en bovenburen die je hoort lopen. Je kunt zelfs hun gesprekken volgen,” voegt ze toe.
Hoewel haar teleurstelling begrijpelijk is, blijkt uit research dat het wennen aan een nieuwe woonomgeving tijd kost.
Volgens meerdere onderzoekingen kan het maanden duren voordat men zich volledig thuis voelt na een verhuizing.
Deskundigen adviseren om geduldig te zijn en actief deel te nemen aan de gemeenschap om het gevoel van thuis zijn te bevorderen.
Het verkennen van de buurt, deelnemen aan lokale activiteiten en het opbouwen van sociale contacten kunnen bijdragen aan een sneller gevoel van thuis zijn.
Foto ter illustratie.
P. Peterson, vaste redacteur bij GFC Nieuws, heeft een scherp oog voor boeiende verhalen. Zijn diverse interesses variëren van gezondheid en lifestyle tot internationale kwesties, technologie en misdaad. Zijn bijdragen verrijken de inhoud van het platform met zijn unieke perspectief.
Voor contact: peterson@gfcnieuws.com