Nederland wil onderzoek afschaffen visumplicht Surinamers

Nederland wil bij de Europese Commissie pleiten voor een onderzoek naar versoepeling of afschaffing van de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Hij zegt dat minister Blok van Buitenlandse Zaken van Nederland in de marge van een top met zijn collega Beighle heeft gesproken over de wens van de Surinaamse regering om Surinamers vrij naar Nederland te laten reizen, schrijft NOS.

Op dit moment moeten zij aan allerlei eisen voldoen voordat ze mogen afreizen, zoals een financiële garantstelling of een officiële uitnodiging van een familielid.

Het doel van de visumplicht is te voorkomen dat economische vluchtelingen naar Nederland reizen. Nederlanders die naar Suriname gaan, hoeven alleen een toeristenkaart te kopen.

Schengen

Omdat Nederland deel uitmaakt van de Schengenzone, kan het kabinet niet zelfstandig beslissen de visumplicht te versoepelen of af te schaffen. De Europese Commissie moet volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken met een voorstel daarvoor komen.
Dat Nederland voorstander is van een onderzoek naar visumliberalisatie is volgens de woordvoerder eerder ook al aan ‘Brussel’ gemeld.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up