Nazi-tijdperk herleeft in Denemarken: moslimbestrijders verbranden koran tijdens islamitische gebedsdienst

Redactie GFC Nieuws — Internationaal lopen de spanningen tussen moslims en moslimhaters op na de terreuraanslag in Nieuw-Zeeland. In Denemarken reageerde een anti-islam-partij op een gebedsbijeenkomst van moslims met een openbare verbranding van korans.

 

 

Nazi-taferelen in Kopenhagen. Leden van Hizb-ut-Tahrir Scandinavia waren vrijdag bijeengekomen op het Christiansborg Slotsplads (‘Paleiselijk Plein van Christiansborg’) om de terreurslachtoffers van Nieuw-Zeeland met gebed te herdenken.

De Stram Kurs (Strikte weg) meldde zich eveneens in de Deense hoofdstad Kopenhagen voor een tegendemonstratie.

Op filmbeelden is te zien hoe Stram Kurs-leider Rasmus Paludan een koran in brand steekt. Anderen warmen hun handen bij het vuur.

Stram Kurs hield op zondag 3 maart ook al een verbranding in het Hånbækparken in Frederikshavn.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up