Navigatie-apparatuur Luchtvaartdienst ondergaat tweede controle met vlag en wimpel

In het laatste kwartaal van 2018 is de Luchtvaartdienst na lange, gedegen en goed uitgedokterde planning, ertoe overgegaan nieuw navigatie-apparatuur te installeren op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven.

Dit apparatuur bestaat uit de volgende componenten: – De Localizer – De Glideslope De Localizer en de Glideslope vormen tesamen het ILS systeem – De VOR/DME.

Het apparatuur draagt zorg voor dat luchtvaartuigen de Airport kunnen traceren, maar bovenal een veilige landing kunnen uitvoeren onder elke weersomstandigheid.

Na de installatie werd het systeem in 2018 gelijk aan een eerste flight check onderworpen. Dit gebeurde met een special daarvoor ingericht vliegtuig. Het systeem werd door de technici goedbevonden en werd in gebruik genomen.

Internationaal is vanwege de garandering van de vliegveiligheid gesteld dat na 6 maanden in gebruik te zijn geweest, het systeem aan een tweede flight check moet worden onderworpen.

Het systeem werd aan de tweede flight check onderworpen in de periode 9 mei – 14 mei. Op 15 mei werd de finale rapportage uitgebracht aan dhr Faizel Baarn, Hoofd van de Luchtvaartdienst.

De finale rapportage luidt dat het systemen perfect functioneert en er geen bevindingen zijn geconstateerd. Baarn geeft aan bijzonder trots te zijn op zijn technici van de afdeling Radio Technische en Electronische Diensten. Dit omdat zij dit systeem na gedegen training genoten te hebben in de Verenigde Staten, nagenoeg onder supervisie zelf hebben geinstalleerd.

Voorts hebben zij getoond onderhoud te kunnen plegen en hebben zij de tweede flight check ook samen uitgevoerd met de daarvoor ingehuurde piloten met wederom een gespecialiseerd luchtvaartuig.

Ook de samenwerking met diverse afdelingen van de JAPI Airport alsmede de Luchtverkeersleiding was perfect te noemen. “Door samenwerking en begrip voor elkaar bereiken we als Surinamers heel veel” citeert Baarn.

Met de installatie van het nieuw ILS systeem en de twee flight checks achter de rug met het positief resultaat, laat de Luchtvaartdienst optekenen dat wederom is getoond verder te hebben gewerkt aan het verder opkrikken van de reeds bestaande operationele vliegveiligheid.

Delen:

Meer nieuws

Verhoging veiligheid gebied fort Zeelandia

GFC NIEUWS- De districtscommissaris van Paramaribo – Noordoost, Mike Nerkus, heeft in samenwerking met de Energie Bedrijven Suriname en het directoraat Openbaar Groen gezorgd voor…

Delen:

Doorrijder opgepakt door de politie

GFC NIEUWS- De 41-jarige autobestuurder R.K is door de politie van het ressort Jarikaba opgesloten, nadat hij een hoogspanningsmast had geramd met het gevolg dat…

Delen:

Bijeenkomst LVV met de visserijsector

Stakeholders uit de visserijsector hadden vandaag een bespreking met minister Rabin Parmessar van Landbouw Visserij en Veeteelt (LVV) en zijn staf over brandende vraagstukken en…

Delen:

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:
Scroll Up