“Nationale Standaard voor Honing in de startblokken”

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is van start gegaan met het standaardisatie proces voor de ontwikkeling van een “Nationale Honing Standaard”. In het kader hiervan vond dinsdag de officiële installatie plaats van de Technische Commissie (TC) die zich hieraan zal wijden.

De reden voor het ontwikkelen van een Nationale Honing standaard is om de kwaliteit van de lokaal geproduceerde honing te waarborgen. Zo worden consument en Imker beschermd tegen frauduleuze handelingen en het exporteren van honing zal beter en vlotter geschieden.

Deze standaard zal de vereisten voor honing, die zowel lokaal geproduceerd als geïmporteerd wordt beschrijven. Het zal de kwaliteit van honing met de vereisten van de productie, het omgaan, de verpakking, het etiket, monsterneming en het keuren van honing in Suriname specificeren.

De deskundigen die deel uitmaken van deze Technische Comissie zijn stakeholders van zowel de private als de publieke sector.

Private sector: Suribij, Eastern Caribbean Trading Agriculture And Development Organisation (ECTAD), Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA), PTC-Food Technology, Ambrosius- Bees en Huroco.

Publieke sector: het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG).

De komende periode zal de Technische Comissie zich volledig inzetten en alle expertise die zij bezitten op dit vlak gebruiken om de Nationale Honing Standaard tot stand te brengen.

Bovengenoemde uitkomst zal de productie en de export van kwalitatieve honing verhogen, met als resultaat een positieve bijdrage aan de Surinaamse economie.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up