“Nationale Standaard voor Honing in de startblokken”

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is van start gegaan met het standaardisatie proces voor de ontwikkeling van een “Nationale Honing Standaard”. In het kader hiervan vond dinsdag de officiële installatie plaats van de Technische Commissie (TC) die zich hieraan zal wijden.

De reden voor het ontwikkelen van een Nationale Honing standaard is om de kwaliteit van de lokaal geproduceerde honing te waarborgen. Zo worden consument en Imker beschermd tegen frauduleuze handelingen en het exporteren van honing zal beter en vlotter geschieden.

Deze standaard zal de vereisten voor honing, die zowel lokaal geproduceerd als geïmporteerd wordt beschrijven. Het zal de kwaliteit van honing met de vereisten van de productie, het omgaan, de verpakking, het etiket, monsterneming en het keuren van honing in Suriname specificeren.

De deskundigen die deel uitmaken van deze Technische Comissie zijn stakeholders van zowel de private als de publieke sector.

Private sector: Suribij, Eastern Caribbean Trading Agriculture And Development Organisation (ECTAD), Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA), PTC-Food Technology, Ambrosius- Bees en Huroco.

Publieke sector: het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG).

De komende periode zal de Technische Comissie zich volledig inzetten en alle expertise die zij bezitten op dit vlak gebruiken om de Nationale Honing Standaard tot stand te brengen.

Bovengenoemde uitkomst zal de productie en de export van kwalitatieve honing verhogen, met als resultaat een positieve bijdrage aan de Surinaamse economie.(GFC)

Meer nieuws

Somohardjo bezorgd over leningenbeleid regering

Paul Somohardjo, fractieleider van de Pertjajah Luhur (PL), heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen voorafgaand aan de begrotingsbehandeling zijn bezorgdheid geuit over het “desastreus leningenbeleid”…

“Leengedrag regering zorgwekkend”

NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over de intenties van de regering om nog veel meer geld te gaan lenen dan er nu reeds geleend…

Grote hoeveelheid drugs verbrand te Kraka

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de…

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Scroll Up