“Nationale Standaard voor Honing in de startblokken”

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is van start gegaan met het standaardisatie proces voor de ontwikkeling van een “Nationale Honing Standaard”. In het kader hiervan vond dinsdag de officiële installatie plaats van de Technische Commissie (TC) die zich hieraan zal wijden.

De reden voor het ontwikkelen van een Nationale Honing standaard is om de kwaliteit van de lokaal geproduceerde honing te waarborgen. Zo worden consument en Imker beschermd tegen frauduleuze handelingen en het exporteren van honing zal beter en vlotter geschieden.

Deze standaard zal de vereisten voor honing, die zowel lokaal geproduceerd als geïmporteerd wordt beschrijven. Het zal de kwaliteit van honing met de vereisten van de productie, het omgaan, de verpakking, het etiket, monsterneming en het keuren van honing in Suriname specificeren.

De deskundigen die deel uitmaken van deze Technische Comissie zijn stakeholders van zowel de private als de publieke sector.

Private sector: Suribij, Eastern Caribbean Trading Agriculture And Development Organisation (ECTAD), Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA), PTC-Food Technology, Ambrosius- Bees en Huroco.

Publieke sector: het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG).

De komende periode zal de Technische Comissie zich volledig inzetten en alle expertise die zij bezitten op dit vlak gebruiken om de Nationale Honing Standaard tot stand te brengen.

Bovengenoemde uitkomst zal de productie en de export van kwalitatieve honing verhogen, met als resultaat een positieve bijdrage aan de Surinaamse economie.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up