Nationale infectie commissie geïnstalleerd

De minister van Volksgezondheid Antoine Elias, heeft de eerste nationale infectie commissie geïnstalleerd. Volgens de bewindsman is deze commissie een heel belangrijke commissie, omdat infecties goed aangepakt moeten worden binnen de gezondheidssector. De commissie is eerder deze maand geïnstalleerd en heeft een zittingsperiode van drie jaar.

De commissie is belast met de volgende taken: het gevraagd en ongevraagd geven van advies, begeleiding in de vorm van richtlijnen op het gebied van infectiepreventie en hygiëne aan alle ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen en het toezien op de registratie van infecties in ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen.

De commissie wordt voorgezeten door Kathleen Jharie, ziekenhuishygiënist. Zij is blij met deze commissie omdat er veel werk aan de winkel is ten aanzien van de hygiëne binnen de gezondheidssector.

De overige leden van de commissie zijn Gwendolien Sno-Mooikoedoe, secretaris, Ed Ijzerman microbioloog, Soerodj Harkisoen Internist, Mariska Pansa en Roberta Ameking beide ziekenhuishygiënist en Kavita Goercharn-Sital, Jurist. Voor de minister is de taak van de commissie geen eenvoudige maar wel een nobele taak.(GFC)

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up