Nationaal worstelgala op 26 mei

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) geeft op zondag 26 mei een officieel kick-off voor het seizoen 2019.

Eerder moest de aftrap tot twee keer toe verschoven worden vanwege opgetreden overmacht situaties. Het eerste toernooi van dit jaar wordt gehouden in het Sportcomplex Kwatta.

“Het wordt een lokaal toernooi, maar mogelijk doet er toch een buitenlander mee. We willen niet meteen starten met een internationaal toernooi in Suriname. De heren en dames moeten eerst in hun ritme komen”, zegt SWF-topman Ravin Changoer.

Aan dit toernooi doen vrijwel alle toppers van Suriname mee. De toegang is gesteld op SRD 15 per persoon. “De kosten qua organisatie zijn hoog en je moet wat geld binnenhalen om deze te kunnen dekken”, zegt Changoer. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

Changoer vult aan dat hoewel de kick-off nu pas officieel wordt gedaan, de activiteiten voor dit jaar al in een eerder stadium begonnen zijn. ‘Zo moesten een aantal internationale toernooien en evenementen voorbereid worden. Lokaal moesten we soms verschuiven, maar internationaal zijn zaken doorgegaan. Zo hebben we in mei een 4-mans delegatie afgevaardigd naar Barbados, waar de Caribbean Super Week gehouden werd. De focus van dit event was niet zozeer gericht op competitie, maar meer op educatie.’

Een coach, atleet, referee en een bestuurslid werden een week lang onderricht in alle aspecten van worstelen.

In deze delegatie is als atleet meegereisd de vrouwelijke worstelaar Ralitsa Nijman. Ze is de eerste vrouwelijke worstelaar die Suriname heeft vertegenwoordigd in het buitenland en met succes ook. Ze won van de Barbadiaan Crystal Holder in een beachworstelpartij.

Volgens Changoer reist binnenkort ook een delegatie af naar Guatemala voor 2 internationale toernooien daar. Later in het jaar volgen er ook nog andere toernooien.

Delen:

Meer nieuws

Kookgasprijzen niet verhoogd

De Energiebedrijven Suriname (EBS) zegt in een persbericht dat de tarieven voor kookgas niet worden verhoogd. Delen:

Delen:

Decoratie Wijnaldum afgelast

Het Nationaal Informatie Instituut maakt in een bericht namens president Desiré Bouterse bekend dat de de decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum geen voortgang zal vinden. Delen:

Delen:

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:
Scroll Up