Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid (NQP).

Jenna Wijngaarde van het Mesopartner-team is de lokale consultant en zal in de week van 15 tot en met 19 april, samen met het teamlid Anett Matbadal een reeks meetings houden om informatie te verzamelen over hetgeen reeds in Suriname aanwezig is. Deze informatie zal als input dienen voor het
formuleren van het Nationaal Kwaliteitsbeleid.

Volgens minister Stephen Tsang, die de kick-off op 16 april deed van het “National Quality Policy”, hebben wij het over kwaliteitsinfrastructuur, wanneer wij praten over alle maatregelen die nodig zijn om aan te tonen dat goederen, diensten en processen voldoen aan de nationale- en internationale eisen om de gezondheid en veiligheid van consumenten te waarborgen.

Verder benadrukte de minister dat de kernelementen/pijlers van een gedegen Quality Infrastructure zijn: standaarden, conformiteitsbeoordeling waaronder: testen, certificeren en inspecteren.

Bij de kick-off waren aanwezig vertegenwoordigers van de private en publieke sector.

Een kwaliteitsbeleid is het juridisch instrument dat door overheden wordt gebruikt bij onder andere het bevorderen en ondersteunen van economische ontwikkeling, evenals voor het welzijn van het milieu en de samenleving. Dit beleid zal naar verwachting een mogelijk platform bieden voor handelsfacilitering en markttoegang en zal daarom een essentieel element zijn voor de ontwikkeling van onze nationale kwaliteitsinfrastructuur.

De Nationale Standaardenbureaus in elk land treden op als het projectsecretariaat en in het geval van Suriname is dit het SSB.

Delen:

Meer nieuws

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:

VHP’er Sanjay Jairam naar de NDP

NDP-voorzitter Desi Bouterse introduceerde de VHP’er Sanjay Jairam zaterdagavond als de nieuwe aanwinst van de partij. Delen:

Delen:
Scroll Up