NASA vindt ontdekte cirkels op Noordpool bizar

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft unieke cirkelformaties ontdekt op de Noordpool. Een onderzoeksvliegtuig spotte de cirkels in het ijs van de Beaufortzee, maar de wetenschap weet voorlopig niet waar ze vandaan komen.

Wetenschappers van over de hele wereld breken ondertussen hun hoofd over het verschijnsel. Maar behalve enkele theorieën kan niemand uitsluitsel geven.

“Misschien leven er aliens onder het ijs”, klinkt het op Twitter. Sommigen denken dan weer dat de Chinese en Russische duikboten er voor iets tussen zitten.

Meer wetenschapsnieuws

België landt in 2021 op Mars

Een Europees-Russische Marsjeep landt op 19 maart 2021 op de Rode Planeet. Dat meldde het hoofd van het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos, Dmitri Rogozin, afgelopen week….

Mannen en vrouwen kunnen even goed kaart lezen

Tussen mannen en vrouwen zitten nauwelijks verschillen wat kaartlezen betreft. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden dat in het wetenschappelijk magazine Eos staat….

Enorme ijsberg losgeraakt van Zuidpool

Een gigantische ijsberg, groter dan Noord-Holland en Zuid-Holland bij elkaar, is losgekomen van de Zuidpool. Het ijs dobbert nu in de Zuidelijke Oceaan en zou…

Mogelijke wijziging bloedgroep A naar O

Onderzoekers slaagden erin om bloedgroep A te veranderen in bloedtype O. Met behulp van bacteriële enzymen, gevonden in de menselijke darm, konden ze de antigenen…

Mannen kunnen beter navigeren

De wetenschap heeft eindelijk bevestigd dat mannen beter zijn in de weg vinden, wijzen en onthouden, kortom navigeren. Al is dat eigenlijk niets om trots…

Slechts 10% wereldbevolking linkshandig

Het is vandaag Internationale Linkshandigendag. Een dag die in het leven geroepen werd om aandacht te vragen voor de ongemakken waarmee linkshandigen te maken krijgen….

Scroll Up