Na Oostenrijkse vicekanselier treden alle partijgenoten uit coalitieregering

Redactie GFC Nieuws — Alle ministers van de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ) treden af na het corruptieschandaal dat vicekanselier Heinz-Christian Strache in opspraak bracht. Zij namen hun besluit nadat bondskanselier Sebastian Kurz aan de president had gevraagd minister Herbert Kickl te ontslaan.

Kurz maakte zijn verzoek aan president Alexander Van der Bellen maandag bekend tijdens een persconferentie. Kickl, lid van de FPÖ, had geweigerd af te treden.

Strache, eveneens van de coalitiepartij FPÖ, nam zaterdag ontslag nadat een video was uitgelekt waar hij een hoofdrol in speelde.

Bondskanselier Kurz vond dat Kickl als minister van Binnenlandse Zaken en lid van de FPÖ niet in staat zou zijn een onderzoek naar zijn eigen partijvoorzitter te leiden.

Kickl had gedreigd met een massa-uittocht als hij zou worden ontslagen. Zijn partij hield maandag woord.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:
Scroll Up