Na dreigen met straf, verdedigt Trump nu Saoedi’s in verdwijningszaak journalist

Een paar dagen terug dreigde Donald Trump met strafmaatregelen tegen Saoedi-Arabië vanwege de vermoedelijke moord op journalist Jamal Khashoggi. Nu neemt Trump het op voor de vermoedelijke moordenaars.

Enkele uren terug haalde hij uit naar iedereen die de Saoedi’s verantwoordelijk houdt voor de verdwijning van Khashoggi; die ging de Saoedische ambassade in Istanboel (Turkije) binnen, en werd daarna nooit meer buiten gezien.

“Daar gaan we weer, met jullie ‘schuldig tot de onschuld bewezen is’” zei hij dinsdagavond tijdens een interview met AP.

Na zijn dreigement dat hij Saoedi-Arabië over de knie zou nemen, het tegendreigement van de Saoedi’s dat zij in dat geval snoeihard zouden terugslaan, en vervolgens een telefoongesprek met de Saoedische koning, kwam Trump onlangs al met een voorzetje.

Khashoggi was vast vermoord door een schurk binnen de ambassade die, zonder dat iemand er vanaf wist, de journalist had vermoord, had Trump geopperd.

Vanavond ging hij dus een stap verder: wie zegt dat Khashoggi is vermoord? En als hij al is vermoord, wie zegt dan dat de moord in de Saoedische ambassade gepleegd is door Saoedi’s?

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up