Na dreigen met straf, verdedigt Trump nu Saoedi’s in verdwijningszaak journalist

Een paar dagen terug dreigde Donald Trump met strafmaatregelen tegen Saoedi-Arabië vanwege de vermoedelijke moord op journalist Jamal Khashoggi. Nu neemt Trump het op voor de vermoedelijke moordenaars.

Enkele uren terug haalde hij uit naar iedereen die de Saoedi’s verantwoordelijk houdt voor de verdwijning van Khashoggi; die ging de Saoedische ambassade in Istanboel (Turkije) binnen, en werd daarna nooit meer buiten gezien.

“Daar gaan we weer, met jullie ‘schuldig tot de onschuld bewezen is’” zei hij dinsdagavond tijdens een interview met AP.

Na zijn dreigement dat hij Saoedi-Arabië over de knie zou nemen, het tegendreigement van de Saoedi’s dat zij in dat geval snoeihard zouden terugslaan, en vervolgens een telefoongesprek met de Saoedische koning, kwam Trump onlangs al met een voorzetje.

Khashoggi was vast vermoord door een schurk binnen de ambassade die, zonder dat iemand er vanaf wist, de journalist had vermoord, had Trump geopperd.

Vanavond ging hij dus een stap verder: wie zegt dat Khashoggi is vermoord? En als hij al is vermoord, wie zegt dan dat de moord in de Saoedische ambassade gepleegd is door Saoedi’s?

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up