Na cocaïne, binnenkort ook cannabis in cola?

Coca Cola, het oppeppende drankje dat in een ver verleden cocaïne bevatte, komt mogelijk met een versie waar cannabis in verwerkt is.

Voor degenen die dachten twee vliegen in één klap te slaan – de dorst lessen en tegelijkertijd de geest verruimen: je zult van de nieuwe cola niet high worden.

Dat komt omdat Coca-Cola alleen drankjes zal maken waar cannabidiol in zit, en daar ga je niet van zweven.

Het is een klein beetje een herhaling van de geschiedenis. Vroeger, toen cocaïne nog legaal was, werd het poedertje toegevoegd aan colaatjes.

Om te voorkomen dat zwarten overmatig coke gingen gebruiken, haalde Coca Cola de cocaïne uit de flesjes.

Het bedrijf was bang voor negatieve publiciteit omdat het verhaal de ronde begon te doen dat witte vrouwen door zwarten werden verkracht onder invloed van cola.

Vandaar dat cocaïne tussen 1903 en 1929 geleidelijk uit de cola verdween en werd vervangen door cafeïne. Hoewel – er zitten nog steeds ingrediënten in Coca Cola (“Merchandise N°5”), die uit cocabladeren zijn gehaald. 

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up