Na Christchurchterreur nieuwe piek in haatmisdrijven tegen moslims

Redactie GFC Nieuws — In de week na de terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland steeg het aantal haatmisdrijven tegen moslims in Engeland explosief. Het antidiscriminatiebureau Tell Mama registreerde bijna 600% meer verbale of fysieke aanvallen tegen moslims.

Op 15 maart vermoordde de Australische terrorist Brenton Tarrant 50 biddende gelovigen in de stad Christchurch. Dat leidde tot een enorme toename van het wekelijkse aantal meldingen van islamofobie.

De toename is zelfs groter dan na de terreuraanslag in Manchester (2017). Toen boorde Darren Osborne een busje in een groep moslims, die een moskee verliet.

Iman Tata, directeur van Tell Mama, zegt dat het nu duidelijk is “dat we een doorlopende en persistente ideologie van haat hebben die een focus op moslims genereert. Moslims in Nieuw-Zeeland werden gedood en Britse moslims voelen de woede van fanatici. Het is pervers.”

Foto: Twitter

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up