Na 8 decennia weer grijze wolf ontdekt in Bangladesh; echter doodgeslagen door herders

De eerste grijze wolf die na acht decennia in Bangladesh, India, werd ontdekt, is doodgeslagen door herders.

De herders hebben de wolf gedood, omdat die een bedreiging vormde voor hun vee. Een aantal van hun vee is door de wolf gedood.

De grijze wolf werd voor het laatst in 1946 gezien in Bangladesh, zegt de Internationale Natuurbeschermingsunie (INU). De wolf is zo goed als uitgeroeid in India.

De wolf beschikt over een uitstekend reukvermogen en gehoor, kan ’s nachts goed zien en is een uitstekende zwemmer en langeafstandsloper: hij kan wel 60 km aan één stuk afleggen. Hij leeft in een roedel die bestaat uit een koppel met een alfamannetje en -vrouwtje, hun nakomelingen en jongvolwassen dieren.

De INU vindt dat deze variant speciale aandacht verdient, want er heerst momenteel een conflict tussen mens en dier. Een speciaal actieplan is nodig om het conflict te vermijden en de lokale gemeenschappen in India ervan te overtuigen dat het behoud van de wolvensoort erg belangrijk is.

Nu wordt nagegaan als het dier alleen was of in een roedel.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up